075 6281836

Het ontwerp voor de Around Coffee Table komt van designer Thomas Bentzen.

Bentzen is gevestigd in Kopenhagen en probeert zoveel mogelijk de klassieke Scandinavische vormen te combineren met iets moderns. Zo is ook het ontwerp voor de Around Coffee Table ontstaan: een tafeltje gemaakt van hout fineer, verkrijgbaar in 3 maten en talloze kleuren.

Ik kan me herinneren dat ik als kind ontzettend bang was om bij mijn grootouders tegen hun bijzettafeltje aan te botsen en drinken op het karpet te morsen. Dat gaf me het idee om een tafeltje te maken met een subtiel frame om het tafelblad heen, om zo de kanten af te schermen.

Ook problemen die tijdens het ontwerpproces aan het licht kwamen werden meteen aangepakt. Of dit nu lag aan het uiterlijk van de tafel, het productieproces of iets dergelijks.

In dat opzicht was het bij de Around Coffee Table een essentieel punt om goede oplossingen te vinden voor de moeilijkheden die we onderweg tegenkwamen. Dit enkel en alleen om een zo goed mogelijk definitief product te kunnen leveren.

Dit definitieve product heeft zich geuit in een Small, Large en Extra Large bijzettafeltje gemaakt van essenhout, eikenhout multiplex of MDF.

Around Coffee Table Small – € 349. Verkrijgbaar in Oak, Ash, Anthracite, Dark Red, Black, Grey, Dark Grey, White, Dusty Green en Yellow.
Around Coffee Table Large – € 549. Verkrijgbaar in Oak, Ash, Anthracite, Dark Red, Black, Grey, Dark Grey, White en Dusty Green.
Around Coffee Table Extra Large – € 795. Verkrijgbaar in Oak, Ash, Anthracite, Dark Red, Black, Grey, Dark Grey, White en Dusty Green.

Over de Around Coffee Table zegt Thomas Bentzen:

Mijn favoriete deel van de tafel is de opening in elk frame. Het geeft het design een uniek karakter en een duidelijke richting. Zonder de opening heeft de tafel geen logisch punt. Ondanks dat het subtiel is, geeft het net dat beetje meer persoonlijkheid en een welkome uitstraling.