075 6281836

Tretford Tapijt is een prachtig product om zoveel redenen. Fijne kwaliteit, goed voor mens en milieu en heel divers. Met 64 verschillende kleuren in de collectie is elke combinatie mogelijk.

Al meer dan 50 jaar wordt er Kasjmir geitenhaar verwerkt in de tapijten waardoor deze een lange levensduur hebben en natuurlijk aanvoelen. Ze worden bijna uitsluitend gemaakt van natuurlijke en/of gerecyclede grondstoffen. Bovendien behoren geitenhaar, scheerwol, jute en econyl tot de minst belastende grondstoffen in deze industrie.

Het moge duidelijk zijn dat behoud van een gezond milieu erg belangrijk is voor Tretford, maar ook een eerlijk leven voor de dieren speelt een grote rol. De Kasjmirgeiten die Tretford voor zijn producten gebruikt lopen op de hoogvlaktes van Mongolië. Daar krijgen zij optimale verzorging, ze krijgen de ruimte om natuurlijk gedrag te vertonen en worden alleen geknipt en gekamd als de temperatuur het toelaat. Jaarlijks levert elke geit 1 kilo wol; de precieze hoeveelheid voor 1 m2 Tretford Tapijt.

Bijzonder is dat het geknipte haar van de geiten nog heel kleinschalig op markten in Mongolië wordt verkocht. Een agent van Tretford gaat er verschillende marktjes af om wol in de kopen. Nadat er meerdere malen op kwaliteit wordt gecontroleerd, kan de wol naar Europa worden vervoerd, waar het in België wordt geverfd. Ook bij dit proces is een keurmeester van Tretford aanwezig, zodat aan alle strenge milieunormen wordt voldaan en de kwaliteit aan het geëiste niveau van Tretford voldoet. Eenmaal geverfd vervoert een vrachtwagen van Tretford de wol naar Duitsland. In Duitsland wordt het geitenhaar gemengd met zuiver scheerwol, afkomstig van het Schotse Cheviot schaap, om een sterke samenhang te creëren voor het spinnen. Als het tapijt is gemaakt en op het jute doek is vastgelijmd is het product klaar. Er wordt nog eenmaal gecontroleerd op gewicht, kleur en structuur voor het daadwerkelijk verkocht kan worden.

Om het recycling proces compleet te maken kan Tretford uw gebruikte tapijt weer innemen, zodat de bovenkant van de tapijtrug gehaald kan worden. De herwonnen materialen kunnen hiermee weer zoveel mogelijk in het productieproces gebruikt worden.

Nog even alle punten op een rij over Tretford:

  • Er worden natuurlijke materialen gebruikt
  • Alles wordt op maat en met de hand gemaakt
  • De tapijten zijn slijtvast
  • De tapijten zijn snijvast
  • Ook verkrijgbaar met festonrand of vilten bandering in bijpassende kleur
  • Reduceert fijnstof
  • Het tapijt is geluiddempend
  • Ook als ronde kleden van 2 tot 4 meter met vliesrug

In onze winkel hebben we bundels met kleurstalen die je, wanneer gewenst, mee op zicht kan nemen. Ook hebben we beide maten trapbekleding die Tretford biedt. Kom snel eens langs om ideeën op te doen en je wensen door te spreken.

Voor meer informatie, inspiratie en de gehele collectie; bekijk hier de website van Tretford:

Vloerkleden