075 6281836

Kay Bojesen Zeemeeuw

65.00135.00

Beuken zilvermeeuw.
Het mooist als je deze aan het plafond bevestigd.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: , Tags: , , , ,

Beschrijving

Kay Bojesen Zeemeeuw
De zeemeeuw is ontworpen door Kay Bojesen en het is een uniek product in zijn collectie van houten dieren. Oorspronkelijk waren er slechts 23 gemaakt voor een tentoonstelling in 1954.  De zeemeeuw is verkrijgbaar in 3 maten.

Kay Bojesen
Kay Bojesen was een Deense zilversmid en ontwerper met een speciaal talent.
Hij leek hout tot leven te brengen, en werd wereldberoemd door het ontwerpen van houten speelgoed.  Met meer dan 2000 stuks op zijn naam, Kay Bojesen
was een van de bekendste kunstenaars van de 20ste eeuw. Het bekendst werd hij door de speelse vrolijke apen, maar in zijn collectie vind je ook juwelen, bestekken, theepot en zilverwerk. Kay Bojesen slaagde in 1910 voor het zilversmid diploma, na een stage bij zilversmid Georg Jensen.

Werken met hout
In de dertiger jaren van de vorige eeuw begon Kay Bojesen zich meer te verdiepen in hout. Hij creëerde  een collectie houten speelgoed met ronde zachte lijnen. Het speelgoed moest niet exact lijkend zijn op de echte dieren, maar er moest ruimte overblijven voor de fantasie. Het speelgoed moest kinderen uitdagen en inspireren om ermee te spelen!  Laten we dat niet vergeten.  Het speelgoed is nu een designklassieker, maar het mooiste is het toch ook om dit aan een kind te geven, en dan kan die ‘wat verweerde gebruikte’ versie, altijd nog in de boekenkast….

Andere producten van Kay Bojesen in onze webshop
Aap
Automobiel
Lov
ebirds
Teckel
Zebra

 

Specificaties

Design

Kay Bojesen

Materiaal

Geschilderd beukenhout

Maat

Small (3,7 x 21,2 x 18,2 cm), Medium (6,8 x 31,8 x 27,3 cm), Large (7,8 x 42,4 x 36,4 cm)

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest