075 6281836

Plaid Røros Vega Black 4353

Prachtige dubbelzijde woondeken uit Noorwegen.

209.00

OP VOORRAAD

Plaid Røros Vega Black 4353

Productbeschrijving


Vega is de nieuwe serie dekens van Røros in lamswol. Een luchtige plaid, waardoor deze extra zacht en warm is. Het lichte gewicht en de geraffineerde details maken dat je de plaid als een sjaal om je heen slaat. De kleuren van Vega zijn black, natural, grey en dark green.

Røros Tweed
Geselecteerde wol van Noorse schapen, gecombineerd met een samenwerking met vooraanstaande Scandinavische designers en textiel kunstenaars hebben van Røros Tweed een van de meest gerenommeerde producenten van  100% Noorse textiel gemaakt.

Over  Røros Tweed
Het mijnstadje Røros ligt meer dan 600 meter boven zeeniveau en staat op de UNESCO lijst van werelderfgoed. Het waardevolle koper wat ontdekt werd in de 17de eeuw bracht grote weelde bij enkele, maar de grote meerderheid van de bevolking van Røros bleef arm. Toen Peder Hiort, de kinderloze directeur van de mijn, overleed in 1789, liet hij zijn hele fortuin na aan een stichting die opgezet werd om scholing te geven voor het vervaardigen van textiel.  Ook voorzag de stichting in de noodzakelijke grondstoffen.
De stichting kocht dan de goederen van de leerling textielwerkers, en elk jaar werden de zelfde kledingstukken weer teruggegeven in de vorm van liefdadigheid.  Vaak hadden de werkers betaling ontvangen voor kleding die zij hadden gemaakt, en vervolgens weer terug hadden gekregen.

De erfenis van Peder Hiort is beschreven als een van de meest vooruitziende in de Scandinavische geschiedenis. Hier werd een traditie voor handarbeid en textiel productie gecreëerd, welke een basis vormde voor Røros Tweed.  Verder scholing werd voortgezet en in 1940 werd Røros Tweed opgezet als een groothandel voor handgemaakte textiel.
Door de jaren heen heeft Røros Tweed geëxperimenteerd met het gebruik van Noorse wol en de ontwikkeling van textiel producten van goede kwaliteit en ontwerp. De fabriek werkt al vele jaren samen met vooraanstaande Noorse artiesten. Røros Tweed is bekend van gordijnen, meubelstoffen, plaids en tweed.
Nu heeft Røros Tweed de productie gereorganiseerd om aan de uitdagingen van de moderne textiel industrie te kunnen voldoen. De productie is nu gefocust op plaids van hoge kwaliteit en 100% puur wol met ontwerpen geïnspireerd op esthetiek en cultureel erfgoed van  Røros, en de fascinerende bergachtige natuur er om heen.

De collectie van Røros Tweed bij Stelling Wonen
Wij hebben van Røros Tweed vooral de plaids in de winkel. Ben je geïnteresseerd in baby dekentjes, seating pads, of kussens die niet op onze webshop staan. Bel of mail ons gerust, wij bestellen deze graag voor je.

Alles van Røros Tweed in onze webshop op een rijtje, klik

Als je het leuk vind kun je ook nog even op de website van Røros Tweed kijken.

Specificaties

Merk

Roros Tweed

Design

Andersen & Voll

Materiaal

Lamswol uit Noorwegen

Kleur

Black 4353

Maat

150 x 210

Levertijd

Levertijd gemiddeld 2 weken

Pin It on Pinterest

Share This