075 6281836

Plaid Røros Mello Warm Grey

Gemaakt van heerlijk Noorse lamswol

209.00

Plaid Røros Mello Warm Grey

Productinformatie

Mello is een heerlijk licht soepel vallend wollen plaid. De Mello serie doet eer aan de rijke geschiedenis van de Noorse weverijen van Røros Tweed.
Het is een harmonieuze samenwerking van erfgoed en eigentijds design. De tijdloze elegantie voegt een fris perspectief toe aan het interieur.

OVER  RØROS TWEED

Het mijnstadje Røros ligt meer dan 600 meter boven zeeniveau en staat op de UNESCO lijst van werelderfgoed. Het waardevolle koper, wat ontdekt werd in de 17de eeuw, bracht grote weelde bij enkele, maar de grote meerderheid van de bevolking van Røros bleef arm. Toen Peder Hiort, de kinderloze directeur van de mijn, overleed in 1789, liet hij zijn hele fortuin na aan een stichting die opgezet werd om scholing te geven voor het vervaardigen van textiel.  Ook voorzag de stichting in de noodzakelijke grondstoffen.
De stichting kocht dan de goederen van de leerling textielwerkers, en elk jaar werden de zelfde kledingstukken weer teruggegeven in de vorm van liefdadigheid.  Vaak hadden de werkers betaling ontvangen voor kleding die zij hadden gemaakt, en vervolgens weer terug hadden gekregen.

De erfenis van Peder Hiort is beschreven als een van de meest vooruitziende in de Scandinavische geschiedenis. Hier werd een traditie voor handarbeid en textiel productie gecreëerd, welke een basis vormde voor Røros Tweed. Verdere scholing werd voortgezet en in 1940 werd Røros Tweed opgezet als een groothandel voor handgemaakte textiel.
Door de jaren heen heeft Røros Tweed geëxperimenteerd met het gebruik van Noorse wol en de ontwikkeling van textiel producten van goede kwaliteit en ontwerp. De fabriek werkt al vele jaren samen met vooraanstaande Noorse artiesten. Røros Tweed is bekend van gordijnen, meubelstoffen, plaids en tweed.
Nu heeft Røros Tweed de productie gereorganiseerd om aan de uitdagingen van de moderne textiel industrie te kunnen voldoen. De productie is nu gefocust op plaids van hoge kwaliteit en 100% puur wol met ontwerpen geïnspireerd op esthetiek en cultureel erfgoed van  Røros, en de fascinerende bergachtige natuur er om heen.

DE COLLECTIE VAN RØROS TWEED BIJ STELLING WONEN

Ben je geïnteresseerd in een specifiek product van Røros dat wij niet op de webshop hebben staan? Bel of mail ons gerust, wij bestellen deze graag voor je.

Klik hier voor alles van Røros Tweed op onze webshop.

Als je het leuk vind kun je ook nog even op de website van Røros Tweed kijken.

Specificaties

Merk

Design

Skogstad & Wærnes

Materiaal

Lamswol uit Noorwegen

Kleur

Warm grey – 5754

Maat

150 x 210 cm

Levertijd

Voor de plaids van Roros geldt een levertijd van gemiddeld 2 tot 3 weken. Indien we deze op voorraad hebben, wordt het de eerst volgende dag dat de winkel open is opgestuurd.

Product Enquiry

Vraag via dit formulier een offerte aan voor dit product. Wilt u in het tekstveld een (uitgebreide) beschrijving van uw wensen en/of project geven? Ook is het handig de gewenste variant / kleur erbij te vermelden. Dank u wel!

Stelling Wonen

Pin It on Pinterest

Share This