075 6281836

Plaid Røros Una Ochre 3852

Gemaakt van heerlijk Noors lamswol.

Ook voor dit plaid geldt…., mooier in het echt!

209.00

Plaid Røros Una Ochre 3852

Productbeschrijving

Plaid Una 3852 van Roros Tweed

Drie kleuren zijn geweven in gesorteerde tinten. Deze heeft de kleuren geel, oker en grijs.
Aan de boven en onderkant van de plaid worden de kleuren verdicht in een siersteek.
De deken heeft de naam Una gekregen. Una is een krachtige naam van Noorse origine, het betekent "bij wie je je goed voelt".
Comfort is de belangrijkste reden om een fijne plaid om je heen te slaan.

 

Over  Røros Tweed

Geselecteerde wol van Noorse schapen, gecombineerd met een samenwerking met vooraanstaande Scandinavische designers en textiel kunstenaars hebben van Røros Tweed een van de meest gerenommeerde producenten van 100% Noorse merken gemaakt.

Het mijnstadje Røros ligt meer dan 600 meter boven zeeniveau en staat op de UNESCO lijst van werelderfgoed.
Het waardevolle koper wat ontdekt werd in de 17de eeuw bracht grote weelde bij enkele, maar de grote meerderheid van de bevolking van Røros bleef arm. Toen Peder Hiort, de kinderloze directeur van de mijn, overleed in 1789, liet hij zijn hele fortuin na aan een stichting die opgezet werd om scholing te geven voor het vervaardigen van textiel.  Ook voorzag de stichting in de noodzakelijke grondstoffen.
De stichting kocht dan de goederen van de leerling textielwerkers, en elk jaar werden de zelfde kledingstukken weer teruggegeven in de vorm van liefdadigheid.  Vaak hadden de werkers betaling ontvangen voor kleding die zij hadden gemaakt, en vervolgens weer terug hadden gekregen.

De erfenis van Peder Hiort is beschreven als een van de meest vooruitziende in de Scandinavische geschiedenis. Hier werd een traditie voor handarbeid en textiel productie gecreëerd, welke een basis vormde voor Røros Tweed.  Verder scholing werd voortgezet en in 1940 werd Røros Tweed opgezet als een groothandel voor handgemaakte textiel.

Door de jaren heen heeft Røros Tweed geëxperimenteerd met het gebruik van Noorse wol en de ontwikkeling van textiel producten van goede kwaliteit en ontwerp. De fabriek werkt al vele jaren samen met vooraanstaande Noorse artiesten. Røros Tweed is bekend van gordijnen, meubelstoffen, plaids en tweed.

Nu heeft Røros Tweed de productie gereorganiseerd om aan de uitdagingen van de moderne textiel industrie te kunnen voldoen. De productie is nu gefocust op plaids van hoge kwaliteit en 100% puur wol met ontwerpen geïnspireerd op esthetiek en cultureel erfgoed van  Røros, en de fascinerende bergachtige natuur er om heen.

Onze collectie Røros Tweed 
Wij hebben van Røros Tweed vooral de plaids in de winkel. Ben je geïnteresseerd in baby dekentjes, seating pads, of kussens die niet op onze webshop staan. Bel of mail ons gerust, wij bestellen deze graag voor je.

Specificaties

Merk

Roros Tweed

Design

Anderssen & Voll

Materiaal

Lamswol uit Noorwegen

Kleur

3852 Ochre

Maat

150 x 200

Pin It on Pinterest

Share This