075 6281836

Hanglamp Louis Poulsen AJ Royal

Ontworpen door Arne Jacobsen.

895.001,245.00

Hanglamp Louis Poulsen AJ Royal

Productinformatie

Deze hanglamp wordt gekenmerkt door de ribbels aan de bovenkant waardoorheen een zacht licht naar boven uitstraalt.
De nieuwe energiebesparende LED-versie van de twee maten is voorzien van een diffuser, die voor een soepeler, 100% schitteringsvrij licht zorgt.

De AJ Royal is een van de ontwerpen die Arne Jacobsen in 1957 ontwikkelde voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen (Radisson-collectie).
Men vond de lamp daar in een koperen uitvoering boven de tafels in de snackbar achter het atrium, in de lounge op de eerste verdieping en in de Panorama Lounge op de éénentwintigste verdieping. Het hotel opende zijn deuren in 1960 en met vormde met zijn 22 verdiepingen de eerste echte hoogbouw van Kopenhagen, en is sterk geïnspireerd door de wolkenkrabbers van New York.
Destijds stond de lamp simpelweg bekend als de AJ Hanglamp. Het gesegmenteerde bolvormige ontwerp van 1957 wordt gezien als één van de eerste stappen die Jacobsen terug nam richting de basale geometrische vormen die de latere ontwerpen van deze wereldberoemde Deense architect kenmerken.
De AJ Royal vormde onderdeel van het algemene designconcept dat Jacobsen voor het hotel ontwikkelde, waarvan een aantal ontwerpen een legendarische status hebben bereikt.
Jacobsen ontwierp voor SAS (Scandinavian Airlines) niet alleen het hotel tot in de kleinste details, hij ontwierp ook bijna alle originele meubels en nutsaccessoires. Wereldwijd zijn de lampen waarschijnlijk het meest bekend, inclusief de AJ Lamp uit 1957. De AJ Royal werd oorspronkelijk in drie kleuren geproduceerd: lichtgrijs, donkerbruin en zwart. Tegenwoordig is de AJ Royal ook in het wit in de twee originele maten verkrijgbaar. Een kleinere variant wordt in 2020 geïntroduceerd ter viering van het 60e jubileum van het hotel, en de serie in het zwart wordt eveneens opnieuw geïntroduceerd. De AJ Royal behoudt zijn klassieke, grafische en onverminderd scherpe uitstraling, of hij nu een eettafel verlicht, in een kantoor hangt, of in een showroom. Hij zorgt voor gelijkmatig en vlekkeloos naar beneden gericht licht, en schept in elke ruimte sfeer met zijn subtiele licht naar boven.

Bekijk hier meer van Louis Poulsen op onze webshop.

Specificaties

Merk

Design

Arne Jacobsen

Materiaal

Wit of zwart gelakt getrokken aluminium schermen en stalen ringen

Maat

ø 37 cm, ø 50 cm

Kleur

Wit, Zwart

Lichtbron

https://www.louispoulsen.com/api/lightsourceoverview/get?overridelanguage=nl-NL

Levertijd

Voor deze lamp van Louis Poulsen geldt momenteel een levertijd van meer dan een maand. Wil je het precies weten? Bel gerust, want dan zoeken wij het voor je uit. Je kan ook altijd het showroommodel komen bekijken bij ons in de winkel.

Product Enquiry

Vraag via dit formulier een offerte aan voor dit product. Wilt u in het tekstveld een (uitgebreide) beschrijving van uw wensen en/of project geven? Ook is het handig de gewenste variant / kleur erbij te vermelden. Dank u wel!

Stelling Wonen

Pin It on Pinterest

Share This