075 6281836
Actie tot 30 november 2021!

Hanglamp Flowerpot VP1

nu 185.00

Een klassiek ontwerp van Verner Panton uit 1969, opnieuw uitgevoerd in moderne kleuren en materialen.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: , , , , , Tags: , , , ,

Beschrijving

Hanglamp Flowerpot VP1 van &Tradition

In het jaar 1968 kwam studenten in Parijs, Rome en de Verenigde Staten in opstand. Ze wilden af van de oude, stramme waarden en gaven aanzet tot de Flower-Power generatie van vrede, liefde en harmonie. In hetzelfde jaar sprak Stanley Kubrick zijn ideeën uit over de toekomst; het jaar 2001. In zijn visie was er een Verner Panton Stoel en zou de mens een voet op de maan hebben gezet. In de designwereld ontstond een kleurrijke, speelse hanglamp die overal in restaurants, exhibities en bij mensen thuis zou komen te hangen. Hieruit volgde de Flowerpot Hanglamp.

Flowerpot kenmerkt zich door de twee bollen die elkaar contra aankijken. Nu er nogal een aantal jaren verstreken zijn is het duidelijk geworden hoe blijvend de kwaliteit van het design is. In zijn jonge jaren vertrok Panton vaak uit Kopenhagen in een vreemd uitziende Volkswagen om dwars door Europa te trekken. Hier deelde uit zijn ontwerpen, ideeën en lekker eten met andere designers.

Toen kende men de Flowerpot alleen nog als pendant, maar inmiddels zijn er verschillende versies van de lamp uitgebracht.
In dit geval hebben we het over een hanglamp waarvan het licht diffuus naar beneden schijnt.
Ideaal voor op de boven de eettafel of in de woonkamer.
Een grappige kleur geeft net even iets extra’s aan de ruimte.

Bekijk ook de gepolijste VP1 uitvoeringen in messing, koper en staal. 

Specificaties

Merk

&Tradition

Design

Verner Panton

Materiaal

Gelakt staal en koord gekleurd textiel

Maat

Ø 23 cm x h. 16 cm

Kleur

Matt White, Matt Light Grey, Matt Black, White, Mustard, Beige Red, Red Brown, Dark Green, Light Blue, Stone Blue, Grey Beige, Pale Sand, Signal Green

Levertijd

1-2 weken

Andere suggesties…

Pin It on Pinterest