075 6281836

Oplaadbare Tafellamp &Tradition Flowerpot VP9

177.00

Een klassiek ontwerp van Verner Panton uit 1969, opnieuw uitgevoerd in moderne kleuren en materialen.

Beschrijving

Oplaadbare Tafellamp Flowerpot VP9 van &Tradition
Deze superleuke oplaadbare lamp neem je ook gezellig mee naar buiten maar kun je daar niet laten staan.
Te veel vocht vind de lamp niet fijn, maar dat zou natuurlijk ook jammer zijn, als jij naar binnen gaat, neem je de lamp gezellig weer mee.

In het jaar 1968 kwam studenten in Parijs, Rome en de Verenigde Staten in opstand. Ze wilden af van de oude, stramme waarden en gaven aanzet tot de Flower-Power generatie van vrede, liefde en harmonie. In hetzelfde jaar sprak Stanley Kubrick zijn ideeën uit over de toekomst; het jaar 2001. In zijn visie was er een Verner Panton Stoel en zou de mens een voet op de maan hebben gezet. In de designwereld ontstond een kleurrijke, speelse hanglamp die overal in restaurants, exhibities en bij mensen thuis zou komen te hangen. Hieruit volgde de Flowerpot Hanglamp.

Flowerpot kenmerkt zich door de twee bollen die elkaar contra aankijken. Nu er nogal een aantal jaren verstreken zijn is het duidelijk geworden hoe blijvend de kwaliteit van het design is. In zijn jonge jaren vertrok Panton vaak uit Kopenhagen in een vreemd uitziende Volkswagen om dwars door Europa te trekken. Hier deelde uit zijn ontwerpen, ideeën en lekker eten met andere designers.

Toen kende men de Flowerpot alleen nog als pendant, maar inmiddels zijn er verschillende versies van de lamp uitgebracht.
In dit geval hebben we het over een oplaadbaar tafellampje waarvan het licht diffuus naar beneden schijnt.
Ideaal voor op de hoek van de tafel, een bijzettafeltje of een bureau.
Een grappige kleur geeft net even iets extra’s aan de ruimte.

 

Specificaties

Merk

&Tradition

Design

Verner Panton

Materiaal

Gelakt staal

Maat

Ø: 16cm H: 29.5cm

Kleur

Beige Red, Light Blue, Mustard, Red Brown, Grey Beige, Dark Green, White, Stone Blue, Matt Black, Matt Light Grey, Matt White, Pale Sand, Signal Green

Levertijd

1-2 weken

Batterij

Operating time when fully charged: 10 hours
Charging time: 8 hours

Andere suggesties…