075 6281836

Staande lamp Louis Poulsen AJ

Tijdloos mooie lamp….

1,160.001,370.00

Staande lamp Louis Poulsen AJ

Productinformatie

Een echte klassieker van Louis Poulsen, ontworpen door Arne Jacobsen.

Louis Poulsen over het verhaal van de AJ lampenserie:
Arne Jacobsen ontwierp de AJ lamp in 1957 voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen. Vandaag de dag wordt de AJ-familie beschouwd als het wereldwijd meest bekende ontwerp van de Deense architect.Destijds bestond de AJ-familie uit een tafellamp, een staande lamp en een wandlamp, plus een kleine tafellamp en een tafellamp die aan de tafel kon worden bevestigd. De wandlamp vond men bij de opening van het hotel in 1960 in prachtige roestvrij stalen rijen in de entreehal.
Het profiel van de AJ Lamp, met zijn rechte lijnen en combinatie van schuine en rechte hoeken, wordt niet alleen gezien als een parallel van de Serie 3300-stoelen op het gebied van vorm, maar ook van het geometrische profiel van zijn gebouwen. De AJ Lamp werd in verschillende delen van het hotel gebruikt, in koperen en roestvrij stalen uitvoeringen.
Sindsdien zijn er in de loop der jaren nieuwe kleuren geïntroduceerd ter viering van de jubilea van de serie.

In 2020 werd het 60e jubileum van het SAS Royal Hotel gevierd met de herintroductie van de AJ Tafel Mini, die bijzonder mooi staat op de vensterbank, op het nachtkastje of in combinatie met andere bijzetmeubels. Daarnaast zijn alle versies van de AJ Lamp geherintroduceerd in de originele versie van roestvrij staal dat hun omgeving in de geest van Arne Jacobsen weerspiegelt en de minimalistische en onderscheidende designvorm en onberispelijke verlichting van de lamp benadrukt.

Bekijk hier meer van Louis Poulsen in onze webshop.

Specificaties

Merk

Design

Arne Jacobsen

Materiaal

Scherm van getrokken staal, voet van spuitgegoten zink en staander van staal

Maat

H. 130 x br. 27,5 x l. 32,5 cm (zie foto)

Kleur

Zwart, Wit, Donkergrijs, RVS gepolijst, Warm Grey, Dusty Blue, Pale Petroleum, Soft lemon, Warm Sand, Electric Orange

Lichtbronnen

https://www.louispoulsen.com/api/lightsourceoverview/get?overridelanguage=nl-NL

Snoerlengte

2,6 meter

Levertijd

Voor deze lamp van Louis Poulsen geldt een levertijd van gemiddeld 1 tot 2 weken.

Product Enquiry

Vraag via dit formulier een offerte aan voor dit product. Wilt u in het tekstveld een (uitgebreide) beschrijving van uw wensen en/of project geven? Ook is het handig de gewenste variant / kleur erbij te vermelden. Dank u wel!

Stelling Wonen

Pin It on Pinterest

Share This