075 6281836

Wandlamp Louis Poulsen AJ

740.00782.00

Er zijn nieuwe kleuren uitgebracht voor de AJ wand-, vloer- en tafellampen: roestvrij staal, ultrablauw, bleekroze en origineel grijs.

Beschrijving

Wandlamp AJ van Louis Poulsen

www.louispoulsen.com over de AJ wandlamp:

Arne Jacobsen ontwierp de AJ lamp in 1957 voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen (Radisson-collectie). Vandaag de dag wordt de AJ-familie beschouwd als het wereldwijd meest bekende ontwerp van de Deense architect. Destijds bestond de AJ-familie uit een tafellamp, een staande lamp en een wandlamp, plus een kleine tafellamp en een tafellamp die aan de tafel kon worden bevestigd. De wandlamp vond men bij de opening van het hotel in 1960 in prachtige roestvrij stalen rijen in de entreehal. In combinatie met de AJ Royal-hanglamp maakte de AJ Lamp deel uit van het algemene designconcept dat Jacobsen voor het hotel creëerde. Arne Jacobsen ontwierp voor SAS (Scandinavian Airlines) niet alleen het hotel tot in de kleinste details, hij ontwierp ook bijna alle originele meubels en nutsaccessoires. Het profiel van de AJ Lamp, met zijn rechte lijnen en combinatie van schuine en rechte hoeken, wordt niet alleen gezien als een parallel van de Serie 3300-stoelen op het gebied van vorm, maar ook van het geometrische profiel van zijn gebouwen. De AJ Lamp werd in verschillende delen van het hotel gebruikt, in koperen en roestvrij stalen uitvoeringen. Daarnaast was hij oorspronkelijk verkrijgbaar in het lichtgrijs, donkerbruin en zwart, net als de AJ Hanglamp. Sindsdien zijn er in de loop der jaren nieuwe kleuren geïntroduceerd ter viering van de jubilea van de serie. In 2020 werd het 60e jubileum van het SAS Royal Hotel gevierd met de herintroductie van de AJ Tafel Mini, die bijzonder mooi staat op de vensterbank, op het nachtkastje of in combinatie met andere bijzetmeubels. Daarnaast zijn alle versies van de AJ Lamp geherintroduceerd in de originele versie van roestvrij staal dat hun omgeving in de geest van Arne Jacobsen weerspiegelt en de minimalistische en onderscheidende designvorm en onberispelijke verlichting van de lamp benadrukt.

Specificaties

Merk

Louis Poulsen

Design

Arne Jacobsen

Materiaal

Scherm en wanddoos van getrokken staal, arm van staal

Maat

De wanddoos heeft een diameter van 9 cm, de lamp steekt 31,8 cm uit en is 18 cm hoog (zie foto)

Kleur

Zwart, Wit, Aubergine, Donkergroen, Donkergrijs, Lichtgrijs, Donkerblauw, Bleek petroleum, Roest, Okergeel, Bleekroze, Origineel grijs, Roestvrij staal

Lichtbron

1 x 20W E14

Snoerlengte

2,4 meter

Levertijd

De levertijd is gemiddeld 3 weken