075 6281836

Plaid Røros Fri By The Fire 3452

Gemaakt van heerlijk Noorse lamswol.

209.00

Plaid Røros Fri By The Fire 3452

Productbeschrijving

Een prachtig plaid in bruin, beige, donkerblauw, zalmrose.
De Fri serie is geïnspireerd op de Noorse traditie van smalle rechthoekige tafelkleedjes, in Nederland ook bekend als een tafellopertje.  Je vindt een tafellopertjes in bijna elke berghut in Noorwegen. In deze moderne uitvoering, is  het herhalende patroon van kleur een beetje verstoord  en de kleuren zijn wat willekeuriger.
De naam Fri refereert natuurlijk naar vrije tijd – tijd om te relaxen.

Wist je dat plaid Fri er in nog veel meer kleuren is? Je vindt ze allemaal op onze webshop.

Over  Røros Tweed

Het mijnstadje Røros ligt meer dan 600 meter boven zeeniveau en staat op de UNESCO lijst van werelderfgoed. Het waardevolle koper wat ontdekt werd in de 17de eeuw bracht grote weelde bij enkele, maar de grote meerderheid van de bevolking van Røros bleef arm. Toen Peder Hiort, de kinderloze directeur van de mijn, overleed in 1789, liet hij zijn hele fortuin na aan een stichting die opgezet werd om scholing te geven voor het vervaardigen van textiel.  Ook voorzag de stichting in de noodzakelijke grondstoffen.

De stichting kocht dan de goederen van de leerling textielwerkers, en elk jaar werden de zelfde kledingstukken weer teruggegeven in de vorm van liefdadigheid.  Vaak hadden de werkers betaling ontvangen voor kleding die zij hadden gemaakt, en vervolgens weer terug hadden gekregen.

De erfenis van Peder Hiort is beschreven als een van de meest vooruitziende in de Scandinavische geschiedenis. Hier werd een traditie voor handarbeid en textiel productie gecreëerd, welke een basis vormde voor Røros Tweed.  Verder scholing werd voortgezet en in 1940 werd Røros Tweed opgezet als een groothandel voor handgemaakte textiel.

Door de jaren heen heeft Røros Tweed geëxperimenteerd met het gebruik van Noorse wol en de ontwikkeling van textiel producten van goede kwaliteit en ontwerp. De fabriek werkt al vele jaren samen met vooraanstaande Noorse artiesten. Røros Tweed is bekend van gordijnen, meubelstoffen, plaids en tweed.

Nu heeft Røros Tweed de productie gereorganiseerd om aan de uitdagingen van de moderne textiel industrie te kunnen voldoen. De productie is nu gefocust op plaids van hoge kwaliteit en 100% puur wol met ontwerpen geïnspireerd op esthetiek en cultureel erfgoed van  Røros, en de fascinerende bergachtige natuur er om heen.

De collectie van Røros Tweed bij Stelling Wonen 

Wij hebben van Røros Tweed vooral de plaids in de winkel. Ben je geïnteresseerd in baby dekentjes, seating pads, of kussens die niet op onze webshop staan. Bel of mail ons gerust, wij bestellen deze graag voor je.

Wanneer de plaids niet in voorraad zijn is de levertijd gemiddeld ongeveer 2 weken.  Wij weten dit natuurlijk niet van alles exact, dus wil je het precies weten, bel 075 6281836 of mail dan even naar de winkel dan informeren we even voor je.

Meer plaids van Roros

Plaid Bergstaden 4454
Plaid Fri 3451
Plaid Fri 3455

En shop lekker even verder in onze webshop, of kom naar onze winkel!

Specificaties

Merk

Design

Anderssen & Voll

Materiaal

Lamswol uit Noorwegen

Kleur

Bruine en blauwe tinten

Maat

150 x 200 cm

Levertijd

Voor de plaids van Roros geldt een levertijd van gemiddeld 2 tot 3 weken. Indien we deze op voorraad hebben, wordt het de eerst volgende dag dat de winkel open is opgestuurd.

Bekijk alle producten

Product Enquiry

Vraag via dit formulier een offerte aan voor dit product. Wilt u in het tekstveld een (uitgebreide) beschrijving van uw wensen en/of project geven? Ook is het handig de gewenste variant / kleur erbij te vermelden. Dank u wel!

Stelling Wonen

Pin It on Pinterest

Share This