075 6281836

Plaid Røros Moon Crescent Blue

219.00

Prachtige dubbelzijde woondeken.

Op voorraad

Beschrijving

Plaid Moon Crescent Blue van Roros Tweed
Met de plaid Moon laat Van Zweigbergk heel mooi de omkeerbaarheid van de weeftechnieken zien.  Gebruik maken van het verloop van twee contrasterende kleuren, doet het ontwerp denken aan de maan of de zon. Het is een spel tussen een convex en concaaf, hol en bolling.
De plaid Moon is er in 4 prachtige pasteltinten. Deze kleur heet de kleur Crescent Blue.

Røros Tweed
Geselecteerde wol van Noorse schapen, gecombineerd met een samenwerking met vooraanstaande Scandinavische designers en textiel kunstenaars hebben van Røros Tweed een van de meest gerenommeerde producenten van  100% Noorse textiel gemaakt.

Over  Røros Tweed
Het mijnstadje Røros ligt meer dan 600 meter boven zeeniveau en staat op de UNESCO lijst van werelderfgoed. Het waardevolle koper wat ontdekt werd in de 17de eeuw bracht grote weelde bij enkele, maar de grote meerderheid van de bevolking van Røros bleef arm. Toen Peder Hiort, de kinderloze directeur van de mijn, overleed in 1789, liet hij zijn hele fortuin na aan een stichting die opgezet werd om scholing te geven voor het vervaardigen van textiel.  Ook voorzag de stichting in de noodzakelijke grondstoffen.
De stichting kocht dan de goederen van de leerling textielwerkers, en elk jaar werden de zelfde kledingstukken weer teruggegeven in de vorm van liefdadigheid.  Vaak hadden de werkers betaling ontvangen voor kleding die zij hadden gemaakt, en vervolgens weer terug hadden gekregen.

De erfenis van Peder Hiort is beschreven als een van de meest vooruitziende in de Scandinavische geschiedenis. Hier werd een traditie voor handarbeid en textiel productie gecreëerd, welke een basis vormde voor Røros Tweed.  Verder scholing werd voortgezet en in 1940 werd Røros Tweed opgezet als een groothandel voor handgemaakte textiel.
Door de jaren heen heeft Røros Tweed geëxperimenteerd met het gebruik van Noorse wol en de ontwikkeling van textiel producten van goede kwaliteit en ontwerp. De fabriek werkt al vele jaren samen met vooraanstaande Noorse artiesten. Røros Tweed is bekend van gordijnen, meubelstoffen, plaids en tweed.
Nu heeft Røros Tweed de productie gereorganiseerd om aan de uitdagingen van de moderne textiel industrie te kunnen voldoen. De productie is nu gefocust op plaids van hoge kwaliteit en 100% puur wol met ontwerpen geïnspireerd op esthetiek en cultureel erfgoed van  Røros, en de fascinerende bergachtige natuur er om heen.

 

 De collectie van Røros Tweed bij Stelling Wonen 
Wij hebben van Røros Tweed vooral de plaids in de winkel. Ben je geïnteresseerd in baby dekentjes, seating pads, of kussens die niet op onze webshop staan. Bel of mail ons gerust, wij bestellen deze graag voor je.
Alles van Røros Tweed in onze webshop op een rijtje, klik

 

Als je het leuk vind kun je ook nog even op de website van Røros Tweed kijken.

Specificaties

Merk

Roros Tweed

Design

Clara von Zweigbergk

Materiaal

Lamswol uit Noorwegen

Kleur

Crescent Blue – blauw

Maat

135 x 200

Levertijd

Levertijd gemiddeld 2 weken

Andere suggesties…