075 6281836

Artichoke Glazen Hanglamp

23,860.0037,650.00

Ontworpen door Poul Henningsen in 1958 voor het Langelinie Pavillonen restaurant in Kopenhagen.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Hanglamp Artichoke van Louis Poulsen

www.louispoulsen.com over de glazen versie van de Artichoke hanglamp:

De glazen uitvoering van de PH Artichoke stamt uit de periode 1927-1931, toen Poul Henningsen een glazen hanglamp ontwierp met de naam PH Septima – een hanglamp met zeven schermen. Dit armatuur werd door Louis Poulsen geproduceerd tot 1940, maar verdween vervolgens uit het assortiment omdat er tijdens de oorlog geen geschikte materialen voorhanden waren. Toen Poul Henningsen in 1958 werd gevraagd om een armatuur te ontwerpen voor het restaurant Langelinie Paviljoen voltooide hij de opdracht binnen drie maanden, omdat de PH Artichoke is gebaseerd op dezelfde principes als de PH Septima. De PH Septima bestond uit zeven schermen van helder glas met zes gezandstraalde vlakken. Bij de PH Artichoke werden de schermen opgedeeld in hekjes – zoals Poul Henningsen ze noemde – en werd de armatuur uitgevoerd in koper. Met het handgemaakte, gezandstraalde glas heeft de PH Artichoke Glas een vergelijkbare uitstraling als de PH Septima. Het zachte licht wordt verstrooid via de bladen, wat zorgt voor een aangenaam en diffuus licht. Zowel in- als uitgeschakeld heeft de armatuur een “ijsachtig” uiterlijk dat elke ruimte elegantie en lichtheid verschaft.

Op deze pagina vind je de Artichoke in gezandstraald glas.
De lamp is er echter in meer uitvoeringen, namelijk koper, messing, wit, zwart, roestvrij staal en gepolijst roestvrij staal.
Deze staan op een andere pagina en kan je vinden door hier te klikken.

De armatuur zorgt voor 100% schitteringsvrij licht. De 72 nauwkeurig geplaatste bladen vormen 12 unieke rijen van 6 bladen elk.
Ze verlichten de armatuur, maar stralen ook diffuus licht uit, waardoor er een uniek patroon ontstaat. De armatuur zorgt voor een stijlvolle en aangename verlichting.

Specificaties

Merk

Louis Poulsen

Design

Poul Henningsen

Materiaal

Bladen van gezandstraald glas.
Frame van hoogglans verchroomd staal.
Snoer van wit textiel.

Kleur

Helder glas

Maat

ø 48 cm, ø 60 cm, ø 72 cm, ø 84 cm

Licht

Conventioneel, LED

Lichtbron

ø 48 cm: 1 x 100W E27 of een ingebouwde LED lichtunit
ø 60 cm: 1 x 100W E27 of een ingebouwde LED lichtunit
ø 72 cm: 1 x 100W E27 of een ingebouwde LED lichtunit
ø 84 cm: 1 x 100W E27 of een ingebouwde LED lichtunit