075 6281836

Hanglamp &Tradition Flowerpot VP7

Een klassiek ontwerp van Verner Panton uit 1969, opnieuw uitgevoerd in moderne kleuren en materialen.

398.00615.00

Hanglamp &Tradition Flowerpot VP7

Productinformatie

In het jaar 1968 kwam studenten in Parijs, Rome en de Verenigde Staten in opstand. Ze wilden af van de oude, stramme waarden en gaven aanzet tot de Flower-Power generatie van vrede, liefde en harmonie. In hetzelfde jaar sprak Stanley Kubrick zijn ideeën uit over de toekomst; het jaar 2001. In zijn visie was er een Verner Panton Stoel en zou de mens een voet op de maan hebben gezet. In de designwereld ontstond een kleurrijke, speelse hanglamp die overal in restaurants, exhibities en bij mensen thuis zou komen te hangen. Hieruit volgde de Flowerpot Hanglamp.

Flowerpot kenmerkt zich door de twee bollen die elkaar contra aankijken. Nu er nogal een aantal jaren verstreken zijn is het duidelijk geworden hoe blijvend de kwaliteit van het design is. In zijn jonge jaren vertrok Panton vaak uit Kopenhagen in een vreemd uitziende Volkswagen om dwars door Europa te trekken. Hier deelde uit zijn ontwerpen, ideeën en lekker eten met andere designers.

Toen kende men de Flowerpot alleen nog als pendant, maar inmiddels zijn er verschillende versies van de lamp uitgebracht.
In dit geval hebben we het over een hanglamp waarvan het licht diffuus naar beneden schijnt. Ideaal voor op de boven de eettafel of in de woonkamer.
Een grappige kleur geeft net even iets extra's aan de ruimte.

Benieuwd naar meer van &Tradition?
Klik hier om de rest van de collectie te bekijken op onze website.
Neem ook zeker eens een kijkje op de website van &Tradition door hier te klikken.

Specificaties

Merk

Design

Verner Panton

Materiaal

Gelakt staal en koord gekleurd textiel

Maat

Ø 37 cm x H: 27 cm

Kleur

Matt White, Matt Light Grey, Matt Black, Mustard, Stone Blue, Grey Beige, Signal Green, Cobalt Blue, Vermillion Red, Tangy Pink, Dark Plum, Swim Blue, Pattern Black & White

Levertijd

Indien niet op voorraad in de winkel is de levertijd nog steeds maar 1 of 2 weken.

Product Enquiry

Vraag via dit formulier een offerte aan voor dit product. Wilt u in het tekstveld een (uitgebreide) beschrijving van uw wensen en/of project geven? Ook is het handig de gewenste variant / kleur erbij te vermelden. Dank u wel!

Stelling Wonen

Pin It on Pinterest

Share This