075 6281836

Voetenbankje Wegner J 16

De schommelstoel van Hans J. Wegner.  Een klassieker schommelstoel, en een kunstwerk….

835.001,235.00

OP VOORRAAD

Voetenbankje Wegner J 16

Productbeschrijving

Voetenbankje J 16 maakt de schommelstoel Wegner J 16 helemaal compleet

Een stoel die wij een warm hart toedragen.  Vroeger in onze winkel, een klassieker die zeker 20 jaar geleden in de winkel stond.
We vinden hem nog steeds mooi, en bijzonder elegant.  Maar helaas kan niet alles in de winkel staan. Alhoewel dat zo maar weer eens kan veranderen.
Deze nu alleen online te bezichtigen. Maar wil je hem zien en denk je er serieus over, misschien kun je ons wel overhalen deze weer te bestellen voor de showroom.

De allereerste schommelstoel J 16 werd geproduceert in 1944. Er is sindsdien altijd vraag naar de stoel, zoals het een goede klassieker betaamd.
Hans J. Wegner was zelf zeer geïnteresseerd in de stoel als design object.

Voor Wegner was een stoel een kunstwerk gemaakt om het menselijk lichaam te ondersteunen. In al zijn ontwerpen herken je zijn genegenheid voor vorm en functie, waar ergonomie een hoofdrol speelt. Vrij kunnen bewegen was eveneens een belangrijk element voor Wegner, die er alles aan deed om comfort te verzekeren.

Het naturel paper cord van de zitting geeft steun terwijl het een subtiel contract is met de mooie elegante houten structuur van de stoel.

De J16 stool is de (los te verkrijgen) voetenbank die bij de stoel hoort.  In de zelfde stijl.

 

 

 

Doe vooral meer inspiratie op de website van Fredericia
En kijk verder op onze website voor een compleet overzicht van onze collectie stoelen

 

.

 

 

Specificaties

Merk

Fredericia

Design

Hans J. Wegner

Maten

breed 52 x hoog 42,5 x diep 38 cm
zithoogte 39,5 cm

Levertijd

8-12 weken

Uitvoering

Zwart gelakt met naturel paper cord, Zwart gelakt met zwart paper cord, Eiken gezeept met naturel paper cord, Eiken licht geolied met naturel paper cord, Walnoot geolied met naturel paper cord, Eiken gelakt met naturel papercord, Walnoot gelakt met naturel paper cord

Product Enquiry

Vraag via dit formulier een offerte aan voor dit product. Wilt u in het tekstveld een (uitgebreide) beschrijving van uw wensen en/of project geven? Ook is het handig de gewenste variant / kleur erbij te vermelden. Dank u wel!

Stelling Wonen

Pin It on Pinterest

Share This